“Откъде изгрява слънцето” или сексуалното образование и мащехата  МОН

Разтърсващо съобщение дойде по една от он-лайн медиите (“Блиц”): пловдивски ученици масово се забавлявали с новата игра “Откъде изгрява слънцето”. Ще кажете: какво лошо в това – децата да стават рано и да посрещат изгрева?

Хубав изгрев, няма що. Събличали се голи; в центъра момичетата, около тях – момчетата, обърнати с гръб. И невинните девици си избирали партньор за секс… Цитира се и изследване на френски лекари (което вероятно е меродавно и за нас): 60% от учениците на възраст 12(?!)-18 години го правели. Като 60% от тях не ползвали презерватив – защото се губело удоволствието… Да, но драстично се увеличили нежеланите забременявания, абортите и СПИ (сексуално-предаваните инфекции, в т. ч. СПИН).

Защо трябва да се цитират френски колеги? Тези обезпокоителни данни ги давам от десетилетия (монографиите “Децата, без които не можем”/1988; “Здравна азбука/2005, обявена от тогавашния образователен министър Даниел Вълчев за учебно помагало за здравно и сексуално обучение; “Мила Родино”/2019, предзназначена за здравно-духовна и сексуална култура). Но едно е да цитираш западни източници; пък родните български – те не са интересни.

МОН упорито отказва да въведе обучение по въпросната здравно-духовна култура. Всъщност, го прави – само че с обратен знак: джендър! Забравихте ли напъните му да въведе анкети сред децата дали не се чувстват от друг пол, листовките, възхваляващи хомосексуализма, уроците по рисуване в 4-ти клас – да нарисуват полови органи?

В същото време учениците си играят на “Откъде изгрява слънцето”…

Да питат МОН – то вече им го показва…

Крайно време е някоя от патриотичните формации остро да повдигне въпроса. Защото той е много по-важен от Ковид-19.

Става въпрос за най-парещия проблем – демографския. От него зависи бъдещето на България, която се стопява с неумолима скорост от 60 000 души годишно, само биологически (а мигриращите ни младежи са сигурно още толкова).

И след 20-тина години слънцето наистина няма да изгрява за Родината ни.

Comments are closed.