Не взимайте тези пари!!

Възрастна женица с пенсия от 50 лв (нима има и подобни пенсии?!), трогната от грижите на лекарите, им дарила половината от нея. Двама близнаци-третокласници събрали наистина от закуски 40-50 лв и сторили същото.

И няма медия, която да не се трогна от тези мили жестове.

Колеги, имайте срам! Нима може да се приемат подобни измъчени жалки парици от нашите майки и деца?!

Да, влоговете са направени от сърце от чисти и благородни хора, но нима шепичката мизерни левчета ще подпомогне което и да е лечебно заведение?

 

 

На вниманието на Минъстар Ананиев

 

Господин Министър,

 

В последно време зачестиха дарения от бедни пенсионери и дори от деца за лекари и болници.

И изпълнителните им директори приемат тези жълти стотинки и левчета с благодарност, а медиите се прехласват.

Това е грешно и срамно! Нима тези протрити стотинчици и окъсани левчета ще спасят лечебните заведения и ще нахранят лекарите?

Моля Ви, издайте съответната Наредба това падение да не се допуска повече. Иначе хората още повече ще намразят лекарите си.

Не става въпрос само до подопечните Ви директори, на които сте принципал, а и до цялото здравеопазване, защото сте лично отговорен за него.

И, още: проверете дали всички колеги, които са се борили на предна линия с инфекцията, са получили своите обещани им от Премиера 1000 лв.

И, също: дали НЗОК ще заплати труда им за м. април с 85% от миналогодишната заработка, тъй като пациентите масово намаляха, а Петко Салчев и Жени Начева сигурно пак ще се произнесат, че трябва да връщат парите или да си ги заработят. Защото, пак добре го знаете: вие сте отговорен и за работата на НЗОК.

 

На вниманието на УС на БЛС

Копие ЦКПЕ

Колеги,

Съжалявам за тона, но не мога да скрия възмущението си от инициативата на д-р Г. Николова: да съобира пари ОТ ДЕЦА за кампанията. Умолявам ви – като баща на 4 деца и дядо на 6 внучета – спрете това безумие! Толкова ли нямаме пари в касата и джобовете си. Нима ще приемете жалките подаяния на дечицата?!

Comments are closed.