Безмълвен и в ступор като мумия

Така стоеше здравният министър на мача между ЦСКА и “Локомотив” – Пловдив, надянал до ушите зелена хирургична маска, макар че около него нямаше дори и пеперуди. Човечецът може би за пръв път в живота си стъпваше на стадион и гледаше футбол (едва ли е различавал отборите), но отиде там по поръчение на премиера (заповеди на Боса не се коментират, а – изпълняват безпрекословно!). Той обаче му бе заръчал още нещо: да следи за реда: феновете (това е чуждица; българската дума е запалянковци) да стоят на разстояние 1,5-2 м, да не се прегръщат и целуват.

От ясно по-ясно бе, че никой не спазваше епидемиологичните указания, съвсем забравили печалния спомен от мача на “Аталанта”, който подпали цяла Северна Италия. Безмълвен и в стуро като (вж заглавието), предводителят на българската здравна система изобщо не се намеси. Хапче за сън ли беше взел? Или обмисляше как да хвърли поредната медийна “бомба” – че България открила лекарство против Ковид-19 (което се оказа конско); но счетоводството е наука далеч от медицината, затова – нека му простим наивитета.

И ето я новината (разпространена все още неофициално, а чрез социалните мрежи): 4 футболисти на “Локомотив” и 50 техни запалянковци са дали положителна проба…

Ще се превърне ли Пловдив, недай си, Боже, в Бергамо?

На подобни въпроси мумиите не отговарят. Те са безмълвни.

Comments are closed.