Проф. Дора Златарева е първият български лекар, избран за президент на дивизия към Европейския съюз на медицинските специалисти

За първи път експерт от България бе избран за президент на дивизия към Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS) –  проф.  д-р Дора Златарева, дм оглави дивизията по неврорентгенолия, секция Радиология към съюза. Изключителното признание за нейните лични постижения е и голям успех за  Медицински университет – София, където тя преподава в Катедрата по образна диагностика, и за УМБАЛ “Александровска“, част от чийто екип е професорът.

Проф. Златарева е национален представител за България в UEMS от 2012 година. Специализирала е във Великобритания и Италия, член е на две международни научни журита, които присъждат Европейските дипломи по неврорентгенология и детска неврорентгенология. Има впечатляващо международно признание и заслужена репутация на изтъкнат диагностик в областта на неврорентгенологията.

Проф. Златарева сподели също, че в Италия вече е на финалната права и с почти отчетени резултати голям проект за разработване на биомаркери за образна диагностика при деменция. Сред приоритетите на Дивизията е това да бъде валидирано в по-широк мащаб и да обхване по-голям брой европейски държави, не само Италия.

Tags: 

Comments are closed.