На вниманието на г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и просветата: Протестно писмо

КОПИЕ: Президент Румен Радев

КОПИЕ: Г-н Бойко Борисов, Министър-председател

Продължаващата дебългаризация, отродяване и опорочяване на децата ни чрез фалшифициране на историята, изхвърляне на родолюбиви текстове от учебниците им и прокарване на книги, насърчаващи ги към разврат и хомосексуализъм

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

От дълги години, а, особено отчетливо – при досегашното Ви управление на МОН, с тревога забелязваме целенасоченото, с нищо необяснимо, фалшифициране на историята ни. До нас достигат сигнали за провеждани конференции с учители по история, на които Ваши чиновници са им давали изрични указания да премълчават истинските факти относно турското робство(нагло определяно като присъствие или мирно съжителстване), както и имената и подвизите на героите, паднали за освобождението ни от него. Изхвърлени са народни епоси като “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово” и песните на Чинтулов. Насилственото отнемане на момчетата и обучаването им като еничари е представяно като… радостно доброволно отдаване от майките им, защото така им се осигурявала, ни повече, ни по-малко – военна кариера… Няма баташко, нито перущенско клане; не се упоменават Кочо Честименски, Васил Петлешков и останалите самоотвержени българи. Цялото това кощунство се извършва от много издателства, водещо сред които е “Анубис”.

Определяме като престъпно и посегателството върху възрожденската литература. Изхвърлена е най-българската книга (“Записки по българските въстания), няма я “Епопея на забравените”, силно съкратен е и Ботев (може би и той скоро ще бъде забранен); вече се посегна и върху “Под игото” (издадено на шльокавица и с… превод).

Да продължаваме ли?!

Недоумяваме как е възможно всичко това, след като в редица страни от ЕС (Полша, Унгария и др.) се обръща особено внимание върху родолюбието и героизма на предците. У нас преднамерено се прави точно обратното: отхвърлянето им, заедно с опростачване и обездухотворяване на децата ни. И то – под благосклонния поглед на МОН!

Всичко това държавна политика ли е – или щедро заплатено от Сорос, най-последователния адепт на глобализацията и отродяването?

 

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

На фона на сриващата се демография, подсилена от най-ниската средна продължителност на живота в ЕС и засилената миграция на младежта ни навън, гарантиращо стопяването и скорошното изчезване на българската нация и държава, усилено извършваното от ръководеното от Вас МОН изтриване на историческата и родова памет и обездухотворяване на децата ни ще изиграе допълнителна пагубна роля върху изброените явления.

В близкото минало нямаше учебници от различни автори и издателства, които следват различна политика; те бяха едни и същи за всички училища. Оттук правим следния извод: или МОН напътства и покровителства дебългаризирането на децата ни (доказателство са цитираните конференции) или тези автори и издателства са допълнително (и щедро!) стимулирани от заинтересовани от заличаването на нацията и държавата ни субекти.

Продължава и завоалираното прокарване на целите на Истанбулската конвенция, прикрити зад лицемерна борба с насилието, а именно: опорочаване на децата ни и тласкането им към хомосексуализъм. Това най-ярко изпъква в новата книга “В като вагина” на никому неизвестните авторки Раева-Баева, спонсорирана от откровено антибългарския Български Хелзинкски комитет. Нима МОН не знае за този пасквил и не го вижда?!

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

Разтревожени от накратко изложените тук обезпокоителни за нацията и държавата ни проблеми, настояваме – като българи, родители и родолюбци! – за възможно най-скорошна среща с Вас за изясняването им, след което възнамеряваме да ги изложим на пресконференция.

А нима те също не Ви вълнуват?

Tags: , ,

Comments are closed.