Знамето доцент Мангъров

– Тезите на доц. Мангъров за коронавируса и поведението ни станаха знаме за много хора. Предимно млади и не само. Тези твърдения дават свобода, спестяват ни ограничения, неудобства, казват ни живей както досега волно, не се съобразявайте. Наистина прекрасно.

– Замислих се защо доц. Мангъров мисли така и искрен ли е в това, което мисли и казва? Да, той е искрен.

– Къде е проблемът тогава? Доц.Мангъров е педиатър! Мисленето ме у педиатрично и е правилно. 30 години е детски инфекционист и лекува деца. И нещата и тезите му се верни за… децата. И корона епидемията при децата наистина протича леко.

– Но реалностите при възрастите са други и ние ги виждаме – коронавирусът е опасен, отнема животи, често оставя следи за цял живот.

– Не е коректно и почтено да се обърнеш към обществото с твърдения, които касаят децата, да ги абсолютизираш, да ги обявиш за общовалидни, както непрекъснато го прави доц. Мангъров. Те не са верни и водят до лоши последици, разделяне в поведението на обществото по време на епидемия.

– За съжаление развитието на епидемията скоро ще покаже цялата му несъстоятелност. Само че цената няма да я плати той. Ако е истински професионалист и почтен човек е време да пообиколи болниците, да се замисли и помълчи. А защо не и да се извини на българския народ.А за коментарите му за „сухите пръчки” , определено цинични, които не бива дори да се  помислят от лекар, трябва да иска прошка от  народа си.

 

И загиналите 15 лекари/ 26% от заразените / съм сигурен че искат да му кажат това.

 

P.S. Тезите на Мангъров започнаха да се харесват и на управляващите, освобождава ги от неудобството да приемат точни, но непопулярни мерки.

 

Д-р Никола Тодоров, Асеновград

Tags: , ,

Comments are closed.