През месец март 1171 пациента са преминали през Covid отделенията в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

В УМБАЛ „Света Марина“ към момента са разкрити 423 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 29 март-04 април през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“  са преминали 909 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 529.

Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 604, от които 75 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 65. Излекувани през изминалата седмица са 240, а починали – 65. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

За месец март през Covid отделенията на лечебното заведение са преминали 1171 пациента. За да се отговори на предизвикателствата в резултат на кризата, породена от Covid-19, в лечебното заведение са преструктурирани 19 клиники в Covid звена. Успоредно с лечението на пациенти с доказан или съмнителни за Covid-19, болницата оказва спешна медицинска и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на заболяванията. В болницата работят 2 014 служители, от които на първа линия в борба с Covid инфекцията – 598.

Tags: ,

Comments are closed.