Честит 7 април – Световен ден на здравето

Уважаеми колеги,

За мен е привилегия да Ви поздравя по повод Световния ден на здравето и здравния работник – 7 април!

Този ден винаги е бил повод за равносметка и гордост от избраната професия, повод за обединение и ден, в който в най-голяма степен обществото оценява приноса на ежедневната ни работа. През 2021 година посрещаме празника в едни по-различни условия, без време за празнуване, изправени пред предизвикателството за денонощна битка за живота и здравето на българските граждани. Повече от година здравните работници доказват своя професионализъм, висок морал и хуманност. Затова днес обществото ви дължи едно огромно БЛАГОДАРЯ!

Независимо от проблемите, убеден съм, че ще продължим да работим за подобряване на условията на работа и модернизирането на лечебните заведения, защото вярвам, че развитието на системата е процес и зависи от общата енергия на всички.

Благодаря ви за неуморната енергия, която ежедневно влагате за авторитета и просперитета на нашата работа. Желая ви сили и вяра, с които да посрещате предизвикателствата на всеки следващ ден и удовлетворение и благодарност в очите на пациентите. Запазете онази човешка топлина и стремеж към подкрепа на страдащите, които са очертали професионалния път на всички здравни работници по света.

Пожелавам здраве и радост на вас и семействата ви, които носят наравно с вас  ежедневния товар на вашата професионална кауза.

Честит празник!

Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна

Tags: ,

Comments are closed.