172 фармацевти получиха своите дипломи

Заради пандемичната обстановка дипломирането на випуск 2020 на Фармацевтичен факултет при МУ-София се проведе в два поредни дни при спазване на строги мерки.

Тази година дипломираните  магистър-фармацевти са 172, от които 37 чужденци, обучаващи се на английски език. Абсолвентите, завършващи с отличен успех са 13, като двама от тях са с успех 6.00 и по традиция получиха наградата „Златен Гален”. Това са Надежда Янакиева и Катерина Наков (Сърбия). Те получиха и парична награда от 1500 лв. от наследството на дарителя д-р Андрей Георгиев от САЩ.

Поздравление към новозавършилите фармацевти поднесе Ректора на Медицинския университет – София  акад. Лъчезар Трайков. „Професията на фармацевта от край време е изключително важна. Той е най-достъпният авторитет, към когото се обръщат хората, когато имат нужда от съвет и лечение, той е ключовото свързващо звено между лекарите и пациентите. Пред Вас, от днес, стои предизвикателството да отговорите на това високо доверие, което обществото има към фармацевтите, да зачитате достойнството и нуждите на пациента, като спазвате научните предписания за лечението му. Вярвам, че сте отлично подготвени за това, благодарение на обучението си тук. Пожелавам Ви здраве – за Вас и Вашите близки! Пожелавам Ви смелост пред изпитанията и достойно посрещане на трудностите! Пожелавам Ви удовлетворение от постигнатото и, надявам се, заслужено признание за Вашия труд и висок професионализъм!”

Tags: 

Comments are closed.