Изявление на Клуб “Родопско здраве”

По начало българският народ консумира много некачествени и дори вредни храни (с неколкократно повишено съдържание на мазнини, въглехидрати и сол). Генно-модифицираните организми (ГМО) представляват насилие към природата, вкл. и човешкия организъм и заплашват с невъзвратими промени и дори унищожение цялата ни екосистема.

Досега едно от предимствата на страната ни бе нейната красива, здравословна и екологично чиста природа и храни, което е огромно предимство не само за народа ни, а и за туризма. ГМО ще съсипят земеделието ни, защото не се възпроизвеждат (нямат семена), а и унищожават земята, на която са отглеждани, защото след тях е невъзможно да бъдат засаждани чистите видове. Да не говорим, че подобна отровена земя вече е обезценена.

Най-страшното е, че тези ГМО вероятно ще създават мутиране и в организма на хората, които ги консумират!!!

Този въпрос е безспорно страшен и предопределящ бъдещото развитие на свещената земя на нашите деди, както и на децата и внуците ни!

Клуб “Родопско здраве” е твърдо против приемането на Закона за ГМО, който е националпредателски и вреден за здравето на нацията ни!

Tags: ,

Comments are closed.