Брой 4, 1999 година

БРАНШОВА СТОПАНСКА КАМАРА

 Неотдавна Браншовата стопанска камара на търговците на едро на лекарствени средства и медико-санитарни и билкови препарати (БСК на ТЕЛ) отчете първия си 3-годишен мандатен период. Учредена по инициатива на 8 фирмитърговци на едро, днес тя обединява 47 и е колективен член на Българската стопанска камара (услугите на която всеки член на БСК на ТЕЛ може да ползва без членски внос, вкл. и арбитражния съд към нея), персонално представена е в Националната здравноосигурителна каса, в Консултативния съвет на НИЛС, с постоянно експертно участие е в Комисията по здравеопазване към Парламента, във Висшия съвет по фармация към МЗ, в Българската търговско-промишлена палата. През изминалия 3-годишен период БСК на ТЕЛ внесе разработки по: величината на нормативните надценки на ТЕ; по т. нар. ДДС при вноса на лекарства; по собствеността и управлението на аптеките; по структурата и проблемите на здравното осигуряване; по структурата, функциите и участниците във Висшия съвет по фармация към МЗ; по проблемите, решавани в КС към НИЛС; по Закона за малките предприятия и митниците.

 За председател на УС на БСК по ТЕЛ бе преизбран маг.-фарм. ВЛАДИМИР НАЙДЕНОВ от "Цито", а за председател на КС - маг.-фарм. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ от "Фромвулеви" ООД. Председател на Комисията по лекарствената политика е проф. АНГЕЛ КИРКОВ от "Инбиотех" ООД, на Икономическата комисия - ГЕОРГИ МАТОВ от "Глобъл медикъл" ООД, на Комисията по законовите и нормативните актове - маг.-фарм. ТАТЯНА ДРАКУЛОВА от "Санита Трейдинг" АД, на Комисията по връзки с обществеността и информацията - маг.-фарм. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ от "Фромвулеви" ООД; говорител е маг.-фарм. НИКОЛАЙ ДИЛКОВ от "Аксис" ЕООД.

 Текуща информация за дейността на БСК на ТЕЛ може да се получи от Интернет на адрес:

http://www.bsk-tel.dir.bg

 

ХРОНИКА/СФБ

 На своя редовен конгрес Съюзът на фармацевтите в България преизбра за председател, втори пореден мандат маг.-фарм. РУМЕН ИВАНОВ. Честито и успешна работа!

  

ОБЯВА

 КД "ДИМИТРОВА- ФАРМА КОМЕРС" търси фармацевти за работа в Пловдив, Варна и Русе срещу изключително добро заплащане.  Справки: 02/920-08-40, Димитър ТОНЕВ.

 

ХРОНИКА

 "Децата с церебрална парализа - тяхната усмивка е нашата мисия!" - под този девиз премина тържественото честване 10-годишнината на Центъра за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа - София, протекло под патронажа на здравния министър доц. д-р ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ, в Киносалона на ВМА. Отлично впечатление направи изрядната организация от страна на директора на Центъра д-р ИВАН ЧАВДА-РОВ.
За много години!

Website design by NTS Communications