Брой 4, 1999 година

ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНА КАСА

 Здравно-осигурителната каса (ЗОК) започна своята дейност на 15 март т. г.

 Директор на ЗОК е д-р ИЛКО СЕМЕРДЖИЕВ. Той е завършил Стоматологичния факултет при МА - София. Специалист по обща стоматология и здравен мениджмънт във Висшата школа по мениджмънт в София. Специализирал е икономика на здравеопазването, здравно осигуряване, здравна информатика и болничен мениджмънт в Германия, Великобритания, Франция, Ирландия, Испания и САЩ. Зам.-министър на здравеопазването в 3 кабинета. Зам.-председател на БЛС 3 мандата.

 Зам.-директор на ЗОК по финансовите дейности е д-р ДИМИТЪР ИЛИЕВ. Специализирал е икономика на здравеопазването, здравно осигуряване, здравна информатика и болничен мениджмънт в Германия, Чехия, Япония и САЩ.

 Зам.-директор на ЗОК по медицинските и информационните дейности е д-р БОЙКО ПЕНКОВ. Специалист по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, както и по социална медицина. Специализирал е здравен мениджмънт в Англия, Япония, Франция и Белгия. Бил е медицински директор на УБ по белодробни болести "Св. София". Досегашен началник отдел "Международно сътрудничество и европейска интеграция" в МЗ.

 За контакти със ЗОК:
 София 1431, бул. "Д. Несторов"   15, Център по хигиена;
 тел. 958-12-67; 598-056;
 факс 59-10-29

Website design by NTS Communications