Най-ново поколение ПЕТ/КТ система в УМБАЛ „Света Марина“ Варна

Ново поколение изцяло дигитален ПЕТ/КТ от най-висок клас беше инсталиран в УМБАЛ „Света Марина“ Варна. Апаратът е уникален за територията на България. Системата Vereos PET/CT е производство на един от лидерите в света в сферата на Нуклеарната медицина и образната диагностика.

С високото качество на образа и уникални характеристики, новият апарат ще позволи на специалистите да регистрират и характеризират малки лезии, което ще доведе до по-бърза и ефективна диагностика, стадиране и проследяване на лечението, по-добра комплексна  грижа за пациентите с онкологични и други заболявания.

Дигиталната технология предоставя на лекарите и пациентите по-кратки времена на изследването и по-ниско лъчево натоварване, без загуба на качеството на образа, което също така ще направи възможно диагностицирането на по-голям брой пациенти. Лъчевото натоварване за пациента, както и за лекарите, необходимо за диагностика, може да бъде до 50% по-ниско в сравнение със стандартните ПЕТ/КТ изследвания.

От появата на Vereos PET/CT апаратурата в Западна Европа са доставени над 60 системи през последните няколко години. За щастие тази технология вече е налична и  в УМБАЛ „Света Марина“ Варна, България.

Tags: 

Comments are closed.