МУ-Варна връчи отличието „Почетен знак със Синя лента“ за 17-а поредна година

За 17-а поредна година в навечерието на 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Валентин Игнатов връчи на заслужили преподаватели отличието „Почетен знак със синя лента”. Тържествената церемония по награждаването се състоя на 21 май в Първа аудитория на университета.

Наградени бяха утвърдени в медицинската наука професори, доценти и преподаватели. „Почетният знак със Синя лента” е символ на висок професионализъм и признание към знанията и уменията на отличените и постиженията им в науката.

За високи заслуги и постижения в областта на инфекциозните болести, за активна ръководна роля като началник на Втора клиника по инфекциозни болести, ръководител на направление „Инфекциозни болести” и Катедра по инфекциозни болести, паразитология и дерматология на МУ-Варна, почетен знак получи доц. д-р Диана Радкова. Тя изказа своята благодарност и се обърна към присъстващите с думите: „За мен през годините и към настоящия момент е предизвикателство, удоволствие и гордост да работя с винаги новаторското ръководство на Медицински университет – Варна и Университетската болница „Св. Марина”. Благодаря за оказаната цялостна подкрепа и доверие.”

Високото академично отличие „Почетен знак със Синя лента” бе присъдено и на проф. д-р Димитричка Близнакова за активната ѝ научна, управленска и дългогодишна преподавателска дейност, за високи заслуги и постижения в областта на детските болести и детската нефрология, за принос в развитието на Катедрата по клинични медицински науки на МУ-Варна и Първа детска клиника на Университетска болница „Св. Марина” – Варна, както и за изключителни заслуги за изграждане и издигане авторитета на университета в позицията й на директор на Медицински колеж – Варна. „Споделям с Вас радостта и вълнението си за това, което ми се случва. В този живот може да осъществиш две неща – първо, да се намериш и, второ, да се създадеш. Аз съм се намерила в семейство на хора на изкуството, на красотата и на музиката, а се създадох и изградих сред Вас. В този контекст бих искала да благодаря на всички за хубавите думи, за отношението и за подкрепата”, сподели проф. Близнакова.

За приноса си в областта на вътрешните болести и нефрологията, за активна ръководна роля като началник на Учебен сектор по нефрология, хемодиализа и токсикология на Катедрата по вътрешни болести на МУ-Варна, за високи заслуги в развитието на Клиника по нефрология на Университетска болница „Св. Марина” – Варна, както и за дългогодишна преподавателска и научна дейност и изключителен принос в издигане авторитета на МУ-Варна, почетен знак получи доц. д-р Добрин Паскалев.

Специална колективна награда „Почетен знак със Синя лента” бе присъдена на екипа на Дирекция „Учебна дейност, осъществил през последните осем години изключително успешни кампании за набиране на студенти, както и за осъществяване на редица активности с цел издигане на академичния авторитет на МУ-Варна. Проф. д-р Албена Керековска, директор Дирекция „Учебна дейност”, прие отличието от името на целия екип и се обърна към присъстващите с думите: „Приемаме това високо отличие с вълнение и с удовлетворение от признанието за положения труд и постигнатите резултати. Благодарим за условията, в които имаме възможност да работим, и за подкрепата, която получаваме. От името на целия колектив на Дирекция „Учебна дейност” пожелавам здраве, мотивация, удовлетворение и успехи. За нас е чест!”.

Tags: , ,

Comments are closed.