На вниманието на министър д-р Стойчо Кацаров: Защо починаха толкова много колеги?!

КОПИЕ: Д-р Иван Маджаров, Председател на БЛС

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЗДРАВЕН МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪСЛОВНАТА НИ ОРГАНИЗАЦИЯ,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦКПЕ,

 

Както е печално известно, в битката с Ковид-19 се заразиха хиляди български лекари, като около 150 я загубиха; те дадоха живота си, заразени от свои пациенти, за да живеят те; това е равносилно на гибел по време на война в защита на Отечеството.

Господин Министър,

Напълно правилно разпоредихте на НЦЗОА да обследва високата смъртност от Ковид и други заболявания по време на епидемията. Основната причина, струва ми се, ще бъде: страхът на хората, предизвикан от внушаваната им от нощ паника, да посещават ЛЗ и по този начин да получат забавяне на лечението си и фатални усложнения на техните заболявания.

Но, не по-маловажно е да бъдат извършени и проучвания относно тази огромна заболеваемост и смъртност сред лекарите. Дали тя не се дължи на забавените противоепидемични мерки от бившето правителство, което с огромно закъснение им закупи предпазни средства; каква беше тази поръчка за милиони левове на дефектни маски от Китай, дали дезинфектантите са също некачествени с фалшив състав /както се оказа при дезинфектантите по време на изборите на 4 април/ и пр.

Безотговорността на предишните здравни министри, и то на фона на самохвалствата им, е прозирна за всички, но трябва да се докаже.

Загубата на десетки лекари поради тяхна вина изисква справедливост!

Tags: , , , ,

Comments are closed.