Петима се борят за едно място в МУ-Пловдив

Петима души ще се борят за едно свободно място в Медицински университет-Пловдив. Изпитът по „Етика” бе проведен. Той е вторият поред в графика на кандидатстудентската кампания. С него ще бъдат приемани желаещите да следват в специалностите „Медицинска сестра”,  ”Акушерка” и „Лекарски асистент”. Първият изпит по „Биология и химия”се състоя в петък.

Тази година приемът е подобен на предишни години, като интересът е голям. Регистрирани са 1279 човека, които ще кандидатстват в различни специалности.  За „Медицина” има 146 места, за „Дентална медицина” 73 места, а за “Фармация” 88 места.

Изпитът по „Склуптиране” за „Зъботехник” е насрочен за 6 юли, а изпитът за „Социална медицина и организация на здравеопазването” ще се проведе на 7 юли, сряда.

„Ковид пандемията създаде условия за промяна както в обучението, така и в начина на протичане на подготовката за кандидатстудентската кампания”, съобщи зам.-ректорът по „Учебна дейност” на МУ – Пловдив проф. д-р Ани Белчева.

Тази година Ден на кандидат-студента се проведе онлайн и при тези условия имаше един значителен интерес. Регистрацията за изпитите беше изцяло онлайн. По този начин имаше възможност и за популяризиране на всички специалности в МУ – Пловдив.

Tags: 

Comments are closed.