Нови имена в тъжния списък

Открихме още колеги, които са починали при изпълнение на служебния им дълг:

Проф. Станислав Баев, доайен и един от създателите на плевенската хирургия, дългогодишен национален консултант по хирургия. Вече в напреднала възраст, отива в Плевен, където продължава да консултира и обучава. Рано сутринта, подготвяйки се за работа, получава масивен инфаркт и издъхва в апартамента си.

Д-р Симеон Кожухаров, Плевен, издъхнал по време на извършвана от него операция от масивен инфаркт.

Д-р Петьо Илиев, дългогодишен зав. Отделение по Спешна хирургия, където работи денонощно (прибира се в къщи 1-2 пъти седмично!). Получава инсулт по време на работа и почива след няколко дни от него.  

Д-р Евтим Стоичков (Майцата), Втора хирургична клиника. По време на извършвана от него операция, пада и скоропостижно издъхва под масата от масивен инфаркт. Това става пред група студенти, присъстващи на упражнение, водени от тогавашния асистент (днес професор) д-р Николай Яръмов. 

Д-р Методи Марков от ИСУЛ, извършил там първата лапароскопска операция при холецистектомия. По време на тежко дежурство в Клиниката по спешна хирургия получава тежък инфаркт, от който почива ден по-късно.

Д-р Тома Христодулов, Клиника по детска хирургия. По време на визитация получава тежък заден инфаркт и колабира; издъхва същия ден в Интензивно отделение.

Д-р Милена Петкова, АГ от Ловеч. Издъхва по време на извършвано от нея секцио цезареа.  

Коментар:
Чакаме решение на МС относно внесеното от нас (и одобрено от Колегияма на МЗ) предложение за официализиране на 15 август като Национален ден на спасението.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.