18 години за пребиване на новородено!!!

Окончателната присъда за абсурдната акушерка, безмилостно пребила новородено момиченце, защото я безпокояло с плача си по време на нощно дежурство, е потвърдена: 18 години решетки.

Дори ѝ е малко. Десетки пъти да млатиш с бутилка крехката главица, все едно, че чупиш орех, защото ти се спи (и то – по време на работа, на която ти плащат именно за да не спиш!) – има ли нещо по-чудовищно от това? Пак добре, че не я е обезглавила…

Това не е човек, а изрод. Кой е дал диплома на тази идиотка, родена, за да бъде надзирател в концлагер на смъртта? И, нещо много по-важно: нямало ли е надзор, не са ли знаели главната акушерка, шефовете на болницата, че е склонна към насилие, жестокост и садизъм?

Добре, че безпристрастните камери са запечатили и документирали злодеянието. Никакви оправдания няма за подобно зверство – ама била преуморена от нощни дежурства, ама страшно ѝ се спяло. Като не може да издържа безсъниците и напрежението на нощните дежурства, да си смени професията (като мене, например); някой ще я спре ли? Да продава банички, да чисти тоалетни – но да пребива кърмаче?!?

Така и не разбрахме какви са последиците върху малкото мозъче, как се чувства жертвата, расте ли нормално, има ли припадъци, безсъние, главоболие, вазомоторни последици.

Очакваме мнението относно злодеянието и присъдата на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи.

Comments are closed.