На вниманието на ЦКПЕ: 2 години лишаване от права при продажба!!

По БНТ изнесоха данни за ОПЛ, от люлински ДКЦ, заловен със скрита камера да продава фалшив зелен сертификат за 110 лв (първа доза). Още от май продавал, но го уличили и се преместил в друг ДКЦ. Прокурорът го е привикал и му е предявил обвинение. Пред камерата обвиняемият отрече да е продавал и да го е получавал. Що за наглост?

Вече се водели 15 подобни следствия с други лекари (всъщност, това лекари ли са или магазинери от “Плод-зеленчук”?). Цената на един сертификат стигала вече до 700 лв, и се продавали чрез посредници. Абсолютен черен пазар, с тарифи, организации и пр. После се чудим защо не можем да се справим… Избухна скандал и с лекари от /?/ от Асеновград и Раковски. Що за мафиотска държава станахме? Нима ще допуснем авторитетът на най-славното съсловие да се срине заради шепа гървоцти в храма?

Нямаме право да мълчим и да не вземем отношение!

Предлагам да искаме при подобни случаи да се отнемат лекарските права минимум за 2 години; няма друг начин да спрем тази срамна търговия, която всъщност е и саботаж на цялата здравна система. Намирам за задължително да внесем това допълнение в Устава.

Comments are closed.