In Memoriam!

Отиде си д-р Софи Пинкас.

Тя беше малка като врабче, и също толкова подвижна. Педиатър от десетилетия в Детската болница “Проф. Иван Митев”.. Един от последните ни живи лекари-ремсисти и участници в Отечествената война.

Беше на 98. Винаги засмяна и приветлива. Преглеждаше  и лекуваше дечица до преди няколко години. Последната вечер била на заседание на “Шалом”. Прибира се вкъщи, ляга си – и не се събужда…

Сега е при най-добрия си приятел и колега – проф. Шимон Ниньо, от чието сърце бликаше Добродата.

И тя ще ми липсва толкова много.

Сбогом, Софи!

IN MEMORIAM

 

Проклетият Ковид ни отне и дългогодишния хирург д-р Златка Попова, МБАЛ “УниХоспитал” – Панагюрище.

Както и д-р Нина Найденова от Димитровград.

Също и проф. Екатерина Титянова, 63-год., н-к на Клиниката по функционални изследвания на нервната система, ВМА. Забележителен лекар и учен, с десетки научни трудове, създател на българската невросонология и с приноси в европейската невросонология. Сбогом, Катя!!

Изпратихме:

Д-р Иванка Панайотова-Катевска, 87-год., хирург, Сливен.

Д-р Михаил Кутинчев, дерматовенеролог, 75-год., първият председател на Столичната РЛК.

Г-н Младен Ковачки, 40-год., Благоевград. Загина подобно на д-р Стефан Черкезов – самоотвержено спасявайки от пожар съседи от пламнал блок.

Проф. Петър Вълканов, 73-год., неврохирург, Пловдив.

Проф. Иван Козовски, 83-год., Варна. Автор на монографиите “Оперативно акушерство” и “Симптоми и синдроми в АГ”, съавтор на учебници по АГ. Член на Американската асоциация по репродуктивна медицина. Бивш депутат. Изключитебно сърдечен и топъл човек, непримирим противник на джендъризма и опорочаването на децата. Сбогом, Ваньо!.

Д-р Матей Матеев, 74-год., зам.-министър  при проф. Радослав Гайдарски, хирург, възпитаник на проф. Янко Добрев. Винаги добронамерен, колегиален, учтив, внимателен. Сбогом, Матьо!!

Не е умряла от Ковид:

Д-р Райка Кимова, 60-год., офталмолог, Перник.

Д-р Тодор Ковачев, 76-год., анестезиолог в Клиника УНГ, ИСУЛ,  син на големия ямболски хирург д-р Васил Ковачев.

Сбогом, Тошо!!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.