Търсим сестри

“МБАЛ – Разград спешно се нуждае от медицински сестри в Инфекциозното отделение”, гласи съобщение във Фейсбук (освен за клюки, понякога той служи и за благородни цели).

Ами, търсете, колеги. Днес 1 сестра се пада на 1 лекар (при необходимо съотношение 1:3). При това, поне 60% от сестрите ни са в (дълбока) пенсионна възраст. И кой ще следва “Здравни грижи” в България, при 4-годишен курс (още 2 години – и ставаш лекар). Едно време сестрите учеха по 3 години. Тези  от момичетата ни, които са се престрашили да се запишат  в колежите, веднага след дипломирането си заминават на Запад. В  Италия болногледачките от Филипините получават по 1500 евро месечно, отделно – осигуровките и храната.

И един безплатен съвет на директора на разградската болница, в стил “фантастика” или  “черен хумор” (както предпочете): да поиска от собственика на “Лудогорец” да поеме финансирането на сестрите, както – на футболистите. Не точно с тяхната, а с 4-5 пъти по-малка заплата в Разград за миг ще долетят десетки момичета.

Тогава няма да има нужда от никакви обяви.

Tags: 

Comments are closed.