Пловдивски зимни ендокринни дни

Форумът e иницииран за трета поредна година от Катедрата по ендокринология, гост-лекторите са изтъкнати учени от Италия и България

За трета поредна година в Медицински университет – Пловдив се проведоха Пловдивски зимни ендокринни дни. Катедра по ендокринология под егидата на МУ-Пловдив успя да превърне събитието в традиция, която се радва на голям интерес от академичната общност, студентите и специализантите от всички медицински университети в страната и специалисти от различни области на медицината. Третото издание се състоя онлайн.

Поканените гост-лектори – проф. д-р Маурицио Нордио и проф. д-р Здравко Каменов, дмн, са утвърдени имена, познати на международната академична и професионална медицинска общност.

Проф. д-р Маурицио Нордио от Университет „Ла Сапиенца“ и Швейцарско-италиански университет – Рим, Италия, е изтъкнат специалист и преподавател с научни разработки в областта на ендокринологията и андрологията. Той е един от първите изследователи на мелатонина и участието му в контрола на репродуктивните процеси.

Проф. д-р Здравко Каменов от Медицински факултет на МУ-София е началник на Клиника по ендокринология в УМБАЛ „Александровска”. Той е председател на Българската асоциация по сексуална медицина, член на Европейския комитет по сексуална медицина и академик на Европейската академия по андрология.

Tags: , ,

Comments are closed.