Доброволци от БЧК четоха приказки на децата в Пловдив

Доброволци от младежката организация на Български Червен кръст в Пловдив влязоха в ролята на разказвачи, за да зарадват децата на Пловдив. Заедно със служители на район „Централен“ и район „Южен“ те гостуваха в детските градини “Майчина грижа“, “Малкият принц“, “Каменица“, “Перуника“, „Малина”, „Котаракът в чизми“ и читалище „Възраждане и четоха приказки. На разказите за любимите си герои се насладиха и малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария Луиза“.

Инициативата бе по повод Седмицата на детската книжка. Служителите на местната администрация споделиха откъси от книги с предпочитани детски герои. Доброволците от БЧК и възпитаниците в Дома също донесоха любими книжки с български или световни приказки. Малките читатели се забавляваха с викторина с награди, както и с измисляне на собствена приказка. Те получиха подаръци – книги за четене, книжки и пособия за оцветяване.

Навсякъде децата посрещнаха своите нови приятели с много настроение. Освен с приказки, малки и големи се забавляваха и с щури игри. И си обещаха отново да се срещнат в приказните светове на книжките.

Tags: 

Comments are closed.