МУ-София с нова творческа зала за студенти и преподаватели

Нова творческа зала за работа по проекти за студентите и преподавателите на Медицински университет – София бе открита в сградата на Централна медицинска библиотека и ще даде възможност за провеждане на отворени срещи, дискусии, работа по научни проекти и представяния на нови книги в приятна и мотивираща обстановка.

Залата откриха ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и г-н Хишам Сабри – генерален мениджър на биотехнологичната фармацевтична компания Рош България. Сред официалните гости бяха представители на Медицински университет – София, посолството на Швейцария у нас, браншови и търговски организации.

Ремонтът на залата, който започна през м. декември 2021 г. Бе осъществен с подкрепата на Рош България, която отбелязва 125 години от своето основаване. Част от дарeнието на компанията са и 90 електронни книги от световно признати автори и издателства в различни сфери на медицината, фармацията и здравните грижи. Книгите вече се използват през глобална онлайн платформа, до която библиотеката получава достъп за първи път.

В приветствието си ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков заяви: “Нашият стремеж е науката в университета да продължи да се развива, както винаги е било – на изключително високо ниво. Това в модерните времена е възможно само, ако се осигурят и съвременни условия за самоподготовка, за дискусия и за спорове, в които да се родят хубавите идеи. Съществен момент в този процес са   колективната работа, дигитализацията на ресурсите и възможностите за творчество в науката.“ Той добави, че такива проекти ще мотивират още повече младите хора да се развиват в медицинската наука, ще допринесат за повишаване на удовлетворението им от обучението в Медицински университет – София.

Tags: , , ,

Comments are closed.