БЧК продължава да подпомага пострадалите от конфликта в Украйна

В усложнената обстановка по преместването на украинските граждани в  различни части на страната БЧК продължава подпомагането им в координация с държавните институции и местната власт.  Веднага след стартирането на процеса на релокиране, по искане на Министерския съвет, БЧК спешно осигури 66 500 хранителни пакета за 7 дни за 9500 украински граждани, намиращи се в центрове за настаняване, на жп гари, транзитни пунктове и др.  Допълнително спешно бяха закупени още 16 085 бр. хранителни пакета за подпомагане до 15 юни.  В рамките на един ден БЧК осигури над 500 походни легла,  оборудвани с матраци, завивки, спално бельо и възглавници за релокирани украински граждани в буферния център ВПД  „Сарафово“,  за Военен клуб-Русе и Военен клуб-Варна.

БЧК продължава осигуряването и на бебешки адаптирани млека и детски храни, пюрета и хигиенни материали за деца на украински граждани от 0 до 3 години.

Всички средства за подпомагане на засегнатите украински граждани  са от дарения на българските граждани и фирми по Националната кампания на БЧК за подпомагане на засегнати от конфликта в Украйна.

Ръководството на БЧК благодари на доброволците и служителите, които в този изключително тежък момент са денонощно на своя пост и осъществяват отговорно хуманитарната си мисия.

Tags: 

Comments are closed.