На вниманието на д-р Александър Симидчиев, депутат: Престъпление ли е гавра с труп?

УВАЖАЕМИ КОЛЕГА,

 

Цяла България изтръпна от престъпната схема на един гробар-шеф на траурна фирма, който взема за екарисаж на починали хора взема по 1000 лв от техните близки, за да им предостави след време урна с… въглищен прах, а труповете заравя нелегално край изоставени гробища. Това е двойно издевателство – първо към почитта на опечалените и, второ, към паметта на техните роднини. В случая бих го окачествил като гавра с труп.

Не открихме в Наказателния кодекс правно-репресивна мярка относно това отвратително деяние. Съществува чл. 164, ал. 2 -а оскверняване, унищожаване или повреждане на религиозен храм, молитвен дом, светилище или надгробни паметници /наказанието е лишаване от свобода до 3 години, както и глоба от 3 до 10 хилуди лв.

Преди години ломският съд постанови 3 години за един гнусен некрофил, който бе изровил от гроба починало момиче и два дни се бе гаврил с него /впоследствие съкилийниците му във врачанския затвор го умъртвяват с удари по главата…/.  Но какво трябва да е наказанието за въпросната гавра с труп /оказа се, че са разкрити още над 10!/. Вероятно те също са дело на разследвания измамник.

Когато бях студент, в моргата на Катедра “Съдебна медицина” завариха на местопрестъплението санитарят, който правел секс с трупа на младо момиче… Уволниха го дисциплинарно. Не можаха да го съдят, защото в НК нямаше необходимата за случая клауза. /После пак го назначиха, понеже не намериха друг кандидат за овакантеното място. Сиреч – пак вкараха вълка в кошарата…

Повече от очевидно е, че морално-духовните ценности, една от които е – почит към мъртвите – са заменеми с пари, пари и пак пари. Те напълно ще унищожат всички останали; от тях няма да ни остане и шепичка пепел за спомен.

Tags: 

Comments are closed.