Фалоси-отварачки /?!?/ на… Калиакра

Приятел ми изпрати снимка на абсолютно гнусна находка: сергия, накачулена с цели гирлянди от поне 50-60 отварачки за бира, но монтирани на… дървени фалоси. Още по-отвратителното е, че се предлагат пред входа на крепостта Калиакра. Да, да, точно там, откъдето – според красиво-кошмарната легенда 40 девойки са сплели косите си и се хвърлили в бурното море, за да не попаднат в ръцете на преследващите ги озверени поробители. Не 40 – и четири да са, и една да е, пак заслужават нашия смирен пиетет през вековете.

Днес, в ерата на прословутите евроатлантически и еврогейски ценности, саможертвата на тези мили български момичета се поругава от някакъв жалък амбулантен измекяр. Да, всички са свободни да правят каквото си искат, слободията превзе всякакво благоприличие, морал и свян, но да търгуваш с мъжки атрибути пред олтара на тези девойки, предпочели смъртта пред безчестието, си е кощунство, откъдето и да го погледнеш. Все пак, няма ли кметове на място – било на с. Българево, било на Калиакра, било областният управител на Добрич, които да вземат разрешителното на този тип?

А държава, в която всеки може необезпокояван да се изплюе на светлата памет на националните герои, е обречена на изчезване.

Comments are closed.