Прочетено

Уникални наглеци!

“По думите на м-р Сербезова заплащането от НЗОК на ОПЛ за извършен профилактичен преглед се увеличават с повече от 40% /от 18 на 25 лв/. Но защо тя не казва, че никой не е в състояние да накара населението да дойде на профилактичен преглед, макар че е задължено според ЗЗ и подлежи на глоба за неявяване? В Япония ако не отидеш на профилактичен преглед през 2 години те лишават от здравно-осигурителни права. На НЗОК явно ѝ е удобно българите да не ходят на профилактичен преглед, за да се пестят пари за възнагражденията на ОПЛ. А ОПЛ е зарит с куп нес-войствена работа, така че няма никакво време да извършва профи-лактични прегледи, и то за нищожните 20 лв. Уникални наглеци ни управляват!”

АНОНИМЕН, здраве.нет

Обсъждане. Цитираме ругатните и критиките на анонимен колега, вероятно ОПЛ, но не можем да се начудим защо хората нямат куража да се подписват с имената си /с малки изключение/, когато изказват недоволство? Какво страшно ще последва, ако се подпишат, посочат слабостите, дадат си препоръките? Кой ще ги “подгони”, кой ще им вземе хляба; да не говирим, че Белене е закрит преди 70 години. Човек е зоон политикон /обществено животно/, е казал Аристотел преди 2350 години. Къде е общественото животно “български лекар”?! Защо почти никой не се изказва ясно и гласно, и не се подписва? От какво го е страх? И докато продължавате да негодувате само под юргана с жена си, така нар. от вас наглеци ще продължават да ви управляват според волята и комбинациите си.

###

“Крайната цел на колективния Зпад е Голямото зану- ляване – масови фалити, глад и локални войни, МВФ, СЗО. Те са собственост на същите, които в Давос ни смразиха с плановете си.

ФБ

###

“Кой още не е разбрал, че:

…думата “демокрация” не съществува;
…има план за унищожаване на България и той безропотно се изпълнява вече 32 години;
…за осъществяването на този план се използват алчни негодници, на които се дават пари и власт;
…мафия с избори не се гони.;
…тоталната промяна е крайно наложителна, иначе окончагелно загиваме и това не подлежи на съмнение.”

Веска Николова

###

“Лицемерие и безкритичност са завладели обществото ни. Цивилизационната пропаст, в която сме пропаднали, е толкова дълбока, че много от попадналите в нея мислят, че са полетели в небесата. Ако можеха да проумеят колко е позорно…”

“Българската народопсихология е доказано неповторима. Българинът обича да го лъжат, даже започва да страда, когато не го лъжат. Българинът дори си има свой любим лъжец. И най-интересното е, че много обича да го грабят. Това ограбване е дълбоко вкоренено в народопсихологията ни от 5-вековното робство, затова борбата на нашите революционери са били обречени на неуспех – просто българите не са могли да осмислят как ще живеят без грабител.

Българинът трудно понася живот, в който липсва Чорбаджията, чийто образ е на съвременния грабител. Особено доволен се чувства българинът, ако съвременният чорбаджия е умен и красив. Когато на българина му посочиш крадеца, той се обръща срещу тебе, за да не му го отнемеш. Ако дръзнеш да обяснявяш на българина схемите, по които го ограбват, той може да те разкъса, задето му отнемаш тръпката да бъде ограбван.

В нашата народопсихология най-тежка участ има героят-революционер, който винаги се стреми към свободата, а тя в психологията на българина заема пренебрежимо малко място. Българинът много обича някой друг да се бори за правата му, а той безучастно да гледа отстрани. Левски го е разбрал: “Българинът мре за свобода, но някой да му я поднесе на тепсия”, “Ако спечеля – печеля за цял народ, ако губя – губя само мене си”. В момент на безсилие пред апатията на българина Апостола е изписал онзи изгарящ стон, от който би трябвало да се срамуваме:

“Народе????”

Димитър Байрактаров

###

“Навън е скъпо и тъпо.
Вътре в нас – само тъпо.”

Ал. Хараланов

###

“Съжалявам медиите, на които им е наредено /естествено, плюс добро заплащане/ да манипулират хората. Добрия да наричат зъл и агресор, а сатаната – демократ с цивилизационни ценности.”

Светослав Вълканов

Comments are closed.