Нестихващата агресия в училищата

Сайтовете разпространиха нова ужасяваща агресия в българско училище: как 20-тина гамени пребиват беззащитен сам съученик. Подобни сцени се разиграват всекидневно. Нима сме забравили онези пловдивски миловидни девици, които удушиха приятелката си, просто защото била хубава и привличала погледите на момчетата повече към себе си, отколкото към тях. И в съда се хилеха най-безочливо; ни дума на разкаяние и прошка от съкрушените родители.

Днес стана модерно да си татуиран, с джихадистка брада, да пушиш марихуана (германското правителство вече било готово със закон за узаконяването ѝ!), да участваш в гей-парад (или, най-малкото – да му се възхищаваш, пък ако може – и да преминеш на левия тротоар), да не създаваш семейство, още по-малко – деца. Разбира се, да не знаеш и сричка от “Аз съм българче”, “Бяла спретната къщурка” или “Тих бял Дунав се вълнува”, но да ревеш с пълно гърло блудкавите песни на чалгарите. По ТВ-каналите се предават яките схватки на съвременните гладиатори – ММА-бойците, които се млатят безмилостно. Как да не им подражаваш, нали така ще се окичиш с нестихваща слава и уважение в гимназията?

Отдавна сме готови с учебното помагало “Здравно-духовна култура”, в което учим подрастващите да не пушат, да не пият, да не се дрогират, да не бъдат агресивни, да пазят здравето и живота – своите собствени и на околните хора. То е в обем 8-9 странички, лесно се качва на сайтове или издава в брошурка. Още повече, че и в Закона за здравето има постановка за обучение в училищата по темите. Отникъде не получихме разбиране и подкрепа, освен от БЧК и Медицинския Университет – Пловдив, където го публикуваха на сайта си за ограмотяване на родителите.

Особено презрително е оглушителното мълчание от МОН. Виж, ако текстът пропагандираше джендър-културата, както е препоръката на Брюксел, щяха да ни погледнат и с двете очи…

Tags: ,

Comments are closed.