До колегите в страната

Колеги,

Аз съм д-р Тотко Найденов, създател и гл. Редактор на в. “Български лекар” /излиза от 1993 г./, член на Съюза на българските писатели, автор на над 55 документално-публицистични и белетристични книги предимно на лекарска тематика: “Аз, Лекарят”, И волята е лекарство”, “Със скалпел срещу рака”, “222 любовни лекарски истории”, “111 нови лекарски истории”, “Весел лекарски Декамерон по време на коронакриза”, “Лекарски хроники”, “Книга за българските хирурзи”, “Незабравимите софийски професори по медицина”, “Съдба, наречена хирургия /Книга за проф. Ал. Чирков/”, “Убийте Отело! /съдебномедицински и лекарски истории за ревност и изневяра/”, “Забравеният Хипократ”, “Кратка история на медицината и лекарска етика”, “Българските лекарски символи” и мн. др. Създател съм на професионално-съсловния ни празник Ден на българския лекар/1994, също – и на Чилови дни/1998, Ден на Спасението/2005, Белинов симпозиум по УНГ/2004.

В творческите ми планове е залегнало ново заглавие – “Лекарски дневници”, което ще представлява кратки интервюта /не повече от 2 стр./ с желаещи да участват колеги.

Тя е планирана да бъде отпечатана, след като набера поне 15 интервюирани, но не по-късно от септември 2023 г. Бихте могли да се включите след като дадете съгласието и отговорите си. Обаче при сегашните умопомрачителни цени в печатниците, това ще стане след честно уверение, че ще заплатите 200 лв, което включва и предоставянето на 10 бройки от книгата. Заплащането ще се извърши след като я подготвя и пратя за печат /което означава, че ще бъде готова до 3 седмици след предаването в печатницата/, на банковата сметка на в. “Български лекар”; издавам и фактура.

Изпращането на отговорите би означавало също и, че мога да ги публикувам /безплатно/ и във в. “Български лекар”; ако не желаете това, ме уведомете.

Той излиза в края на всеки месец. Абонаментът за в. “Български лекар” се извършва във всеки пощенски клон на страната до 10 декември; кат. № 113; обща цена за 12-те книжки – 13 лв.

Ето и въпросите в анкетата /можете да не отговаряте на всички/:

  1. Откъде сте родом; къде сте завършил медицина и защо я избрахте за жизненото си поприще?
  2. Къде работите? Имате ли частен кабинет?
  3. Любимите Ви преподаватели и на какво са Ви научили в професионален и морален план?
  4. Как се отпускате от напрежението на работата /алкохол, сън, екскурзии, секс/?
  5. Какви Ви радва и удовлетворява в професията?
  6. Какво не харесвате и Ви тежи в нея?
  7. Съжалявате ли, че сте я избрали? Бихте ли я сменили с друга /или друга медицинска специалност при възможност?
  8. Кои са Ващите успешни сътрудници? На какво ги учите, освен професионално?
  9. Тежи ли на семейството, че сте лекар?
  10. Бихте ли работили в чужбина и защо?
  11. Водещ Ваш принцип и любим девиз в живота и професията?/

Бъдете здрави!

totko_naydenov@abv.bg; тел. 0888/80-23-54

Tags: ,

Comments are closed.