Фашизмът в настъпление

През цедката на ежечасно заливащия ни сиропиран новинарски гмеж, където, по стар комунистически рефлекс, не се допуска нито едно мнение, различно от официалното евроатлантическо, не мина потресаещият факт, че нашата представителка в ООН е гласувала “против” декларация относно заклеймяването на неонацизма. Да си затваряш очите пред завихрящия се фашизъм си е фактически негова подкрепа.

Какви ли не безобразия са вършили, вършат и сега нашите родни представители на т. нар. политически елит, та на това ли ще се спираме? Отдавна никой не ни припомня отчаяния стон на Юлиус Фучек: “Хора, бдете!”

“Бездарието е фашизъм”, казваше незабравимият Левчев.

Да, фашизъм е и изхвърлянето на всички родолюбиви текстове от читанките на децата ни: и “Епопея на забравените”,

“Записките” на Захарий, ботевите стихотворения, та дори и милия Ран Босилек, защото говори за “реч на мама и на татка”, а не – на “Родител-1 и 2”. Фашизъм е и фалшифицирането или премълчаването на славното ни минало, и изтриването на родовата и историческа памет на поколениято, и натрапването на чалгата, порното и насилието, показвано чрез т. нар. “бойни изкуства”, които са ни повече, ни по малко унижение и агресивност /после се чудим защо деца пребиват, дори убиват деца/, и кресливите безсрамни паради на кълчещите се извратеняци, които открито им проповядват и препоръчват безплодното смрадливо влечение към собствения им пол.

Фашизъм е и изтръгването на родовия корен и заместването му с безличния космополитизъм и глобализъм. Фашизъм е и задушаването на родолюбието и заместването му с мъглявите евроатлантически ценности.

Въпросната певачка, която позира в клозетна поза върху саркофага на нашите светци-мъченици, изклани за свободата ни, не е толкова виновна, колкото бездарните ѝ режисьори и продуценти. Впрочем, тя подлежи на най-строги санкции, защото в Наказателния кодекс има член, инкриминиращ гаврата ѝ /”Който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 3 до 10 хиляди лв”/, затова сега уплашена скимти, че не е знаела къде си показва срамотиите. Но фашизъм е не само нейното поведение, а и занемаряването на паметника /това е настоящето и съдбата на всички па- метници у нас/; предстои и заличаването на 3 март като национален празник; нищо не трябва да ни напомня за нашите освободители. Фашизъм е и безнаказаната наглост на един биш външен министър да произнесе презрително:

“Майната му на Православието!” и “Българският лъв трябва да бъде скопен”, без да има никакъв отклик от страна на т. нар. български държавници и политици. Нещо повече: този тип продължава почти всекидневно най-нагло да поучава и наставлява чуждия му народ; защо не, след като му дават трибуна?

Хората вече нехаят за участта на потомствата и Отечеството си, престанаха да бдят.

И фашизмът радостно потрива ръце…

Comments are closed.