Награда за висок престиж и за принос към българската наука

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, получи днес отличието „Златна книга” – почетна значка, изработена с 24 каратово злато в Монетния двор на България. Наградата прие на церемония в Националния археологически музей в София ректорът на университета проф. д-р Анелия Клисарова. Отличието е с формата на отворена книга и се връчва на МУ – Варна, за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската наука.

Наградата се дава от Съвета на европейската научна и културна общност, на който ще стане член и МУ – Варна. Проф. Клисарова ще получи и “Златен печат” за европейски мениджмънт в науката. С печата ще се подпечатват всички важни документи на МУ – Варна, в кореспонденцията с институциите в страната и с европейските страни.

Номинациите за отличието бяха направени от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметове на 156 български градове и села, носители на отличие за уникално европейско селище заради древна история и култура.

Tags: ,

Comments are closed.