Преподавател на годината – 2022

На официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ бяха обявени наградените за „Студент и преподавател на годината“ на Медицински университет – София за 2022 година. Традиционният вече конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

„Бих искал най-сърдечно да поздравя всички номинирани и наградени. Вярвам, че дългогодишните усилия, себеотдаване и неуморен труд е важно да бъдат забелязвани и оценени достойно, за да вдъхновяват и мотивират“, каза ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков на откриването на церемонията.

Любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-биологичните науки стана проф. Бойчо Ланджов, дм – Катедра по анатомия, хистология и ембриология. „За мен е огромна чест и удоволствие да получа тази награда. Това е награда от Вас, студентите, с които студенти в продължение на повече от 20 години споделяме мъки, тревоги, работим заедно понякога по 14-15 часа.

Запазете академичния си дух и висок морал, уважавайте преподавателите си, колегите си и пациентите си. Учете за знания, а не за оценки. Учете за името си, не учете за титли“, сподели проф. Ланджов.

Любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-клиничните науки стана доц. д-р Елица Деливерска-Александрова, дм – зам.-ректор по СДО и УБК. „Трогната съм от наградата. Студентите са нашето вдъхновение да се развиваме, да се усъвършенстваме, да им показваме новостите в медицината и конкретно в денталната медицина. Пожелавам на всички светли празници, здраве, благоденствие и обич в семействата“, каза доц. Деливерска.

„За мен е гордост, че съм част от най-старото висше медицинско училище в България. Най авторитетното, най-престижното, най-цененото и обичаното. По Коледа наистина се случват чудеса и аз съм развълнувана и трогната от оценката Ви.“, каза проф. Добриана Сиджимова, дм – ръководител Катедра по езиково обучение, мед. педагогика и спорт в ДЕОС, която бе удостоена с наградата за любим преподавател в областта на медико-социалните науки.

Tags: , , ,

Comments are closed.