Медицински университет – София и Рош България подписаха Меморандум за разбирателство

Меморандум за разбирателство между Медицински университет – София и Рош България бе подписан по време на откриването на новата офис сграда на биотехнологичната компания в София.

Въз основа на документа двете страни ще идентифицират възможности за сътрудничество в различни дейности в сферата на медицинската наука, здравеопазването и в полза на пациентите. Меморандумът бе подписан от ректора на Медицин- ски университет – София акад. Лъчезар Трайков и Хишам Сабри – генерален мениджър на Рош България. Сред гостите на събитието бяха Н. Пр. Раймунд Фурер – посланик на Конфедерация Швейцария у нас, зам.-ректорът по учебната дейност на МУ – София проф. Каролина Любомирова и главният секретар на университета проф. Генка Петрова, представители на Министерството на здравеопазването, Столична община, съсловни, браншови и търговски организации.

Преди официалната церемония генералният мениджър на Рош България г-н Хишам Сабри поздрави гостите с думите: „За нас като компания, е чест да си сътрудничим с Медицински университет- София, най-старата и най-престижна институция за висше медицинско образование в България. Основната мисия на Рош е непрекъснато да се стреми към иновации в науката, като по този начин да подобрява на живота на пациентите. Вече над 125 години работим в сферата на здравеопазването, затова отделяме голямо внимание на това партньорство, обединяващо усилията и на двете страни в името на медицинската наука в полза на пациента.“

Tags: 

Comments are closed.