Отличия и поздравления

По предложение на Съвета на директорите на МБАЛ “Св. Пантелеймон” до Кмета и Общинския съвет на Община – Ямбол д-р Тотко Найденов бе удостоен с “Почетния знак “Герб на Община – Ямбол” за неговата обществена и народополезна дейност и във връзка със 75-годишнината му.

Уважаеми д-р Найденов, С огромно удоволствие искам да Ви поздравя относно Вашия рожден ден. На този личен празник изказвам искреиите си рожелания за здраве, дълголетие и късмет към Вас да продължавате да се радвате на живота така, както сте го правили десетилетия наред!

Рядко в България се ражда толкова колоритна личност като Вас – човек, който е професионалист и в лекарската, и в журналистическата професия! Вие успяхте да намерите общото между тези два свята и издавате едни от най-интересните книги за живота на медиците у нас. Ямбол се гордее с успехите, които сте постигнали! Удостоявам Ви, като уважаван лекар, публицист и енциклопедист с Почетен знак “Герб на Община Ямбол”.

Честит празник!

С уважение:

Валентин Ревански,

Кмет на Община Ямбол

###

Уважаеми д-р Тотко Найденов,

За мен е привилегия и удоволствие от името на Академичното ръководство на Медицинския университет – Пловдив и лично от мое име да Ви честитя 75-тия рожден ден! Гордеем се, че като възпитаник на нашия университет продължавате да бъдете част от нашия академичен живот и да давате личон пример за общност, съпричастност, всеотдайност и висок морал. С непримиримия си дух Вие продължавате да вдъхновявате поколения преподаватели, студенти и служители на нашата Алма матер.

Приемете нашето признание за неуморния Ви стремеж да създавате, за вярата Ви в добрите каузи, за смелостта Ви да следвате мечтите си и за силата да ги постигате. Много са наградите и отличията, които сте получили като доказателство за Вашия професионализъм и активните Ви граждански позиции. Позволете ми да изкажа уважението си към Вас за всички Ваши успешни начинания като лекар, писател, публицист и общественик.

Сигурна съм, че ще запазите младежкия си ентусиазъм, дръзновение и жизнерадост! Нека равносметката на извървения досега път да Ви носи много удовлетворение и да бъде стимул за откриване на нови хоризонти.

Бъдете зареден с нови идеи за творчество, озарен от светлината на вдъхновението и удовлетворен от възторга на откривателството!

Пожелавам Ви здраве, неизминати още пътеки, много радости и любовта, без която не можем!

Честит рожден ден!

Проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм,

Ректор на Медицински Университет – Пловдив

###

Уважаеми Тотко Найденов,

Позволете ми от името на УС на СБП и от свое име да изкажа сърдечните ни благопожелания към Вас за творческо вдъхновение и успехи по случай Вашата 75-годишнина. Вашето място като публицист и белетрист е забележимо в българската култура. Особено значимо е присъствието Ви сред нас като представител на лекарската професия. Инициативите и заслугите Ви към Българския лекарски съюз, фармацевтиката, патриотичното възпитание на подрастващите, запазването на чистотата на българския език и почитта към класиците бележат непрестанно Вашия житейски път. Като специалист по социална медицина Вие осъществявате така необходимия мост между професионалиста-лекар и писателя, който лекува човешката душа.

По Ваша инициатива са създадени такива знакови празници като Деня на българския лекар, Празника на фармацевтите, Деня на Спасението, Дядовден и много други благородни почини. Вашите над 50 документално-публицистични и белетристични книги са бестселъри в родното културно пространство. Ще спомена само няколко заглавия, които би трябвало да се преиздадат и да достигнат до хиляди читатели, за да се промени отношението на народа ни към редица важни обществени въпроси: “Аз, Лекарят”,

“И волята е лекарство”, “Майки сред вълци”, “Защо и как се самоубива българинът”, “Здравна азбука”, “Децата, без които не можем”, “222 любовни лекарски истории”, “Небесното избухване”, “Сняг в косите”, “Моя поклон приеми”, “Светейки на другите – изгарям” и много други.

Благодаря Ви за безкористната помощ, която оказвате на членове на СБП по отношение здравната проблематика!

Заслужено сте носител на златен Почетен знак на МЗ, на БЛС и на “Мати Болгария”. Вие сте от авторите, които умеят да вникнат в тревожните сигнали на съвремието. Никога не мълчите, когато се оказва политически натиск върху културата. Съдбата на Вашите автентични герои остава запечатана в съзнанието на читателя, тъй като животът им често се заключава в извлечена общочовешка истина.

От сърце и душа Ви желая здраве, вдъхновение и стоицизъм!

Ваш

Боян Ангелов, Председател на СБП

###

НС на БЧК удостои д-р Найденов с Почетния си знак

“За изключителен принос в сферата на хуманността и родолюбието”.

###

Уважаеми д-р Найденов,

Почетен жител на с. Могилица, Ние, могилчани, сме горди, че Ви познаваме и високо ценим Вашите творчески и идейни постижения. Пожелаваме Ви крепко родопско здраве и дълголетие, сили и нови ползотворни дела за по-добри дни на Отечеството, верни приятели и късмет!

Милко Кисьов,

Кмет на с. Могирица, Смолянска община.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.