Д-р Александър Сираков с награда „Питагор“

В навечерието на 24 май бяха раздадени наградите на Министерството на образованието и науката „Питагор“. Наградата за млад учен в областта на науките за живота и медицината бе връчена на ас. д-р Александър Сираков от Медицински университет – София. Неговата област е образна диагностика и интервенционална неврорентгенология.

Медицински университет получи още една престижна награда. МОН в партньорство с престижното издателство Elsevier връчиха на университета награда за най-много научни публикации с международно сътрудничество. Elsevier е издателство, специализирано в публикуването на научна литература и поддържа своя собствена база данни (Scopus), чрез която са достъпни около 10 милиона публикации. Наградата прие главният секретар на МУ – София проф. Генка Петрова.

В тазгодишното издание на наградите за наука „Питагор” кандидатстваха рекорден брой учени – 51. В зависимост от категорията кандидатите предоставиха обща справка за научните си резултати с акцент върху последните 5 години за категория за утвърден учен и последните 3 години за категория за млад учен. За голямата награда „Питагор“ за цялостен научен принос справката за научните постижения е с акцент върху резултатите през последните 10 години.

Tags: , ,

Comments are closed.