Семинар „Зелени дни“

Първото издание на семинарът „Зелени дни в МУ – София“ приключи успешно с лекции в два последователни дни и слънчев поход на Витоша. Гости от различни институции, преподаватели и студенти участваха в зелената инициатива, която се проведе от 20 до 22 април в чест на Деня на Земята.

„Зелени дни в МУ – София“ се организира за първи път като част от зелената политика на университета и обещава да се превърне в традиционен форум, на който всяка година да бъдат обсъждани иновации, нововъведения в обучението, зелени решения и цялостни промени, съгласно политиката на Европейския съюз. Модератор на събитието бе проф. Цветалина Танкова, заместник-ректор по международна интеграция и проектно финансиране.

Събитието бе открито лично от ректора на университета акад. Лъчезар Трайков. „В Медицински университет – София се стремим да сме иновативна структура, която в унисон с европейските ценности следва новите тенденции в модерното образование – устойчива зелена политика, дигитализация и технологично развитие. Като част от различни европейски алианси смятам, че нашият университет има точните партньори, от които да почерпи опит, за да изпълним заедно този екологичен преход, към който цяла

Европа се стреми“, каза ректорът в поздравлението си към аудиторията.Важно е да работим заедно и на национално ниво – с различни институции, с другите висши училища и в партньорство с бизнеса, за да можем да генерираме качествени идеи и да ги прилагаме, подпомагайки хората и тяхното здраве. Вярвам в иновативния капацитет на всички в Медицинския университет в София и смятам, че ще осъществим много нови научни проекти, с конкретна полза за цялото ни общество. Убеден съм, че събития като днешното ще ни подпомогнат, за да надградим знанията си и да формираме нови успешни партньорства, изрази увереност акад. Лъчезар Трайков.

Няма как в университет като нашия и в асоциацията на Медицинските университети, които сме толкова чувствителни на тема здраве и екология, като символ на всичко, което трябва да правим, за да съхраним Земята, да не сме активни участници в една такава инициатива, каза ректорът.

Tags: ,

Comments are closed.