XVIII Международен конгрес по колоректална хирургия

XVIII Международен конгрес по колоректална хирургия ще се проведе от 5 до 7 октомври в хотел „Адмирал“ в курорта Златни пясъци. Тазгодишното издание на научния форум ще се състои в присъствена форма и ще се концентрира в няколко тематични направления. Сред тях са минимално инвазивните робот-асистирани оперативни интервенции, персонализираната медицина и генетичните изследвания на колоректалните онкологични заболявания. Ще се акцентира и на теми, свързани с възпалителните заболявания на храносмилателния тракт, както и на хирургията при чернодробни метастази от колоректален карцином.

Конгресът тази година е уникален по рода си и ще се открои с възможността лекциите да бъдат заснети от професионален екип по време на събитието. Със съгласието на авторите им, материалите ще бъдат публикувани в единствената по рода си виртуална академия по хирургия в България – GI Surgery Academy. По този начин участниците ще спомогнат не само за разширяване на съдържанието във виртуалната библиотека на платформата, но ще могат чрез нея и да споделят своя хирургичен и терапевтичен опит с международната хирургична общност, която има достъп до виртуалната академия по хирургия.

Организатори на XVIII Международен конгрес по колоректална хирургия са Катедрата по обща и оперативна хирургия в МУ-Варна и Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Техният ръководител, проф. д-р Красимир Иванов, е председател на организационния комитет, почетни председатели са проф. д-р Темелко Темелков и проф. д-р Валентин Игнатов.

Авторите могат да се регистрират за участие и за изпращане на доклади онлайн тук: https://bit.ly/ccongres-2023. През меню „Заявка за участие“ в срок до 30 юни е необходимо да се изпратят файлове с резюметата на докладите, да се попълнят заглавията им и имената на авторите, а също афилиации и актуален и-мейл за контакти. Крайният срок за изпращане на пълния текст на докладите е до 31.07.2023 г.

Повече информация за събитието може да намерите тук: https://gisurgery.bg/colorectal-congress23/

Comments are closed.