Лицето, което…

Нов безумен повей ни смрази от Брюксел: великомудрените политкоректни депутати са решили тръпната дума “майка” да бъде заменена от… “лице, което е родило дете”.

Явно, напъните за налагане на “Родител-2” не са дали резултат. Как ще се нарича “Родител-1” не е ясно; вероятно този термин остава. Не казвайте на баща си “Татко”, а “Родителю-едно”, иначе може и да ви арестуват.

Така СЗО замени лошата дума “хомосексуалисти” първоначално с “мъже, които обичат мъже”, после – с “мъже, които харесват мъже”, в краен случай “гей”. (За употреба на общонадорното “педераст” направо ще ти теглят куршума.)

Защо посегнахте и на майчицата свята, мародери на човешките души?!

Вие от “лице” ли сте се пръкнали? И първата дума, която сте изрекли, “мамо” ли е била, или “лице, което си ме родило”? А когато нещо ви боли или умирате, как стенете? “Ох, майко, майчице” или “Ох, лице, което си ме родило!”?

Без съмнение, нашите угодници ще се опитат да въведат термина. Със сигурност в детските градини отдавна не учат питомците си да пеят:

“Искам да сплета ръчички, пръстчета да свия
и сърдечно, топло, нежно, тебе да те обвия.

Мамо, мамо, много те обичам.

Мамо, мамо, как да те наричам?”, защото едновремешните песни са комунистически.

А пък ако случайно я чуят, строгите надзиратели от братския ЕС ще дръпнат детето за ухото. Как да я наричаш ли, малкият? Ясно – как. Иначе ще арестуваме лицето, което те е родило, защото не те възпитава в евроатлантическите ни ценности, дето ги натрапваме на панелните си роби.

Ами как да сменим заглавието на ботевото “Майце си”? И той ли ще се обръща към нея вместо с “мале”, с “лице, което си ме родило”? И Димчо какво дълго ще повтаря? “Мамо, мамо” или “Лице, което си ме родило”?!

Да не продължаваме с неуместния черен хумор.

Не, не е смешно. Не е и тъжно. Страшно е. Немислимо е. Посягат и на майките ни!!

Следващите поред сме самите ние…

(Очакваме 110-годишната ни литературна организация да реагира съответно на това грозно предизвикателство. Юбилеят си е юбилей, полага се да бъде честван; наградите и почестите – съблазнителни, но равнодушно ли ще наблюдават как уиищожават душата на народа?!)

Comments are closed.