Библиография на Златимир Коларов

Златимир Коларов е лекар, професор по ревматология, писател, сценарист и продуцент на документални и научно-популярни филми.

Автор е на над 590 научни труда, ръководител на 6 защитени докторантури по ревматология. Автор е на 31 художествени, драматургични, публицистични и литературно-критични книги, на 2 сценария за игрални, 8 за документални и 10 за научно-популярни филми и над 270 публикации в литературни и електронни издания.

Разкази са публикувани в литературни издания на 12 езици. Филми са представени на фестивали и прожекции в 15 страни. Книги са издадени в Украйна, Германия, Албания и Сърбия. Отличен е с 65 национални и международни номинации и награди като лекар, преподавател, писател и сценарист. Член на Съюза на българските писатели, Българския П.Е.Н.-център, Съюза на учените в България, Съюза на българските филмови дейци – гилдия „Сценаристи“ и Съюза на журалистите в България.

Почетен председател на Българското медицинско дружество по остеопороза, остеоартроза и други ревматични болести, заместник председател на Научното дружество по ревматология, почетен член на Асоциацията за лечение и изучаване на болката, председател на Съюза на писателите лекари в България „Димитър Димов“, генерален секретар на Международния съюз на писателите лекари UMEM.

Tags: 

Comments are closed.