Трети Родопски здравен събор

Ден на българския лекар (19 октомври; празнува се от 1994 г., в деня на св. Иван Рилски Чудотворец).
“Чилови дни” (организират се от 1998 г.).

Национален ден на спасението (отбелязва се от 2005 г. на 15 август, в памет на подвига на д-р Стефан Черкезов и десетките лекари, загинали при изпълнение на служебния си дълг).

Тези професионално-съсловни празници са създадени от нас, а се честват от вас! Благодарим ви!
       

III Родопски здравен събор

След като клуб “Родопско здраве” проведохме през м. септември м. г. I Родопски здравен събор, а през м. май – и II-я (чудесна организационна работа на д-р Юлия Кискинова, кмета на с. Могилица Митко Чочев и секретаря на община Смолян Петър Харадинов, на които от сърце благодарим!), сега ни предстои да организираме и III-я. Този път той ще започне от София – на 2 октомври, събота, от 12 ч в ресторант “Наше село”, под девиза на Клуб “Родопско здраве” – “Любов, Движение, Смях”.

Ще се организират и състезания по “родопски трибой” – лицеви опори, коремни преси, клякания. Предвижда се тогава да бъде представена и новата книга “222 любовни лекарски истории”.

На 9 октомври, събота, съборът ще продължи в смолянска област, с център с. Могилица и околните Смилян и Арда. С. Могилица ще бъде удостоено с уникалното звание “Център на българското дълголетие”. Там, в рамките на III Родопски здравен събор, ще се организира и “Весела родопска сцена”. 

Защото – нали смехът е здраве; той има и доказано терапевтично въздействие? И няма здраве без смях!

Tags: , , ,

Comments are closed.