Приветствие на доктор Стефан Константинов

Уважаеми колеги,
Позволете да ви поздравя с Деня на българския лекар – 19 октомври, Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец, небесния покровител на нашия народ.

Като министър на здравеопазването и доскоро практикуващ лекар осъзнавам тежкото състояние в което се намира здравната ни система. Разбирам и проблемите, които срещате във вашата ежедневна работа. Огромното желание на мен, на всички медицински специалисти и на българските граждани е да постигнем по-добро качество и условия за работа както и достойно заплащане на вашия труд. Всичко това може да се осъществи само с общите ни усилия. Разчитам на съпричастността ви, за да направим системата по-дружелюбна за пациентите, и  по-добра за вас, за да може да практикувате високохуманната ни професия тук, в България.  Вярвам, че въпреки трудностите ще продължите да работите така, че да издигате престижа и името на българския лекар!

За вашия всеотдаен труд, за хилядите спасени животи приемете моето голямо  благодаря. Пожелавам ви здраве, вяра – че здравната система ще преодолее кризата и, разбира се, по–нататъшни професионални успехи!

Честит празник, КОЛЕГИ!

Д-р Стефан Константинов, министър на здравеопазването

Tags: 

Comments are closed.