Виртуална клиника

Преди година създателят и изпълнителен директор на МЦ “Св. Пантелеймон”, хирургът д-р Владимир Костов започна работа по осъществяване на своя нов проект “Виртуална клиника” (ВК), който вече влезе в действие.

Проектът ВК е нещо още невиждано, уникално за нашето здравеопазване!

Посещението при лекар е неизбежно свързано с редица затруднения за пациента и неговите придружители: отделяне на ценно време за пътуване и чакане, намиране на място за паркиране, дори риск за влошаване на болния човек през това време.

Но д-р Костов овреме е разбрал, че виртуалното пространство, с неговото съвременно технологично обезпечаване и при наличието на компетентен и добронамерен партньор, е изключително подходящо за пренасочване и регулиране на тези процеси.

ВК предоставя консултантски услуги в различните сфери на медицината през Интернет, вкл. и с поддръжка на необходимата документация.

По този начин се:
снижават разходите за оказване на някои видове медицински дейности, които не изискват пряк физически контакт между пациента и лекаря;
предоставят по-големи възможности на пациента за избор на най-подходящия за заболяването му лекар;
дава бърза и лесна възможност за второ мнение относно съответния медицински проблем, без допълнителни разходи и психологически дискомфорт;
облекчават същинските медицински дейности по време на туризъм;
дава възможност за бърз и лесен достъп – от всяка точка на света и по всяко време! – до личните здравни документи;
оптимизира оказването на трудово-медицински дейности;
дава възможност за по-голяма сигурност в правилния избор на лекаря;
подпомагат хората да достигнат по-бързо до референтните центрове.

Изграденият от “Антиподес” ООД програмен продукт е пред завършване. Вече могат да бъдат извършвани он-лайн медицинско общуване между лекарите от Здравна компания и МЦ “Св. Пантелеймон” и техните пациенти. Уеб-сайтът служи за вход на пациентите до личните им здравни досиета, записване на часове за преглед и извършването на самия он-лайн преглед и консултация, който се осъществява като чат или видео-конференция. Личните здравни досиета промоционално ще бъдат поддържани безплатно за клиенти на МЦ „Св. Пантелеймон”. Интернет адресите на които можете да посетите ВК са:
www.zdrave.com  и  www.on-linedoctors.com

Предвидено е системата да функционира не само на български, но и на английски, турски и руски език.

Консултациите и прегледите се извършват в направленията: традиционна медицина, нетрадиционна медицина, ветеринарна медицина, Служба “Трудова медицина” и с други услуги свързани със здравеопазването – юридически, икономически, мениджърски и т.н.

Над 65 % от платеното от клиентите на ВК ще бъде давано като хонорар на консултанта извършил услугата. Такава пропорция в реални условия не би могла да бъде постигната – почти цялата стойност да бъде дадена на консултанта.
За всички, които се интересуват от това да станат консултанти на ВК, е предвидена процедура при която документите се изпращат по пощата, прави се заявка – регистрация и в кратък срок след одобрение получават правата за работа в системата. ВК очаква тези заявки на адрес: office@medicinabg.com

ВК възнамерява да сключи договори с консултанти извън България, както и се надява да бъде полезна на българите живеещи в чужбина.

На добър час, ВК “Св. Пантелеймон”!

Tags: , ,

Comments are closed.