Факултетът по медицина и Факултетът по обществено здравеопазване на МУ – Варна, са с нови декани

На общо събрание за декан на Факултета по медицина бе избран доц. д-р Радослав Радев. Той е роден на 12 юли 1953 г. в Бяла. В момента е началник на Клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, и ръководител на Катедрата по хирургични болести в МУ – Варна. Медицинското си образование е получил в Медицинска академия – София, през 1973 – 1979 г.

Има специалности по хирургия и гръдна хирургия. Специализирал е сърдечна хирургия. Участвал е в над 80 научни конгреса и има над 60 публикации в български и чужди списания. Автор е на 5 научни монографии. Съавтор на учебник по гръдна хирургия и на 2 изобретения. Член е на Управителния съвет на  Българска асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия. Член е и на Европейската асоциация по ендоскопска хирургия, Европейската асоциация по гръдна хирургия и др.

На ощо събрание за декан на Факултета по обществено здравеопазване бе избрана доц. Тодорка Костадинова. Доктор е по икономика и има специалности икономика на здравеопазването и медицинска информатика и здравен мениджмънт. Матистър по икономика и по икономическа педагогика. Завършила е Икономически университет – Варна, през 1994 г., а след това УНСС – София. Член е на Европейската мрежа по интегрирани грижи – Лондон, Глобалния форум за лидерство в здравеопазването, Европейската асоциация на болниците, Съюза на учените в България и Българската асоциация по здравен мениджмънт. Към момента е доцент по управление във Факултета по обществено здравеопазване на МУ – Варна. Била е парламентарен секретар на Министрество на здравеопазването и заместник-министър на здравеопазването.

Tags: , , ,

Comments are closed.