УМБАЛ „Свети Георги“ подписа меморандум с турската здравна организация „Аджъбадем“

Като лекари сме длъжни непрекъснато да повишаваме качеството на медицинските услуги, които предлагаме. Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“, доц. Карен Джамбазов при подписването на меморандум за сътрудничество и обмен на кадри и опит с най-голямата турска здравна организация „Аджъбадем“.

Партньорството ще подготви българските хирурзи за работа с най-модерната медицинска апаратура и те ще могат да внедрят в здравната ни система новите методи за лечение.

Ние знаем, че в България има добри специалисти, но меморандумът ще им даде възможност да усвоят нови методи за работа – като кибер нож и гама нож, заяви д-р Гюрай Ходжев, представител на „Аджъбадем“ за Пловдив и Южна България.

Правим първата стъпка към улесняване на достъпа на българските пациенти до високотехнологично лечение на най-тежките заболявания. С помощта на Фонда за лечение в чужбина те ще могат да постъпят във водещи клиники в Турция, обясни д-р Ходжев. За българи „Аджъбадем“ е свалила наполовина таксите на най-сложните операции, допълни д-р Ходжев и даде пример с операции с кибер нож, които в Западна Европа струват близо 15 хил. евро, но в Турция ще се извършват за 7 хил. евро.

В 20-годишната си история турската организация си е сътрудничила с утвърдени световни здравни центрове като болницата в Харвард. От нея сме взаимствали и стандарта, по който лекуваме пациенти от 40 държави.

Преди да вземат решение за сключване на договор с Университетска болница „Свети Георги“ са се запознали с нейните дейност, база и кадри. Покриването на всички клинични специалности и големия брой регионални и национални консултанти от лечебното заведение са доказателство, че именно то е най-подходящият партньор в Южна България.

Tags: , ,

Comments are closed.