Имаме си борци за правда!!

РЛК – Търговище е излязла с декларация с искане за Извънреден Отчетно-изборен Събор. Били недоволни от сегашното централно ръководство и то час по-скоро трябвало да бъде сменено.

Не се и съмняваме, че към това искане в най-скоро време ще се присъединят РЛК – Велико Търново и, но – разбира се! – Смолян. Все верни (разбирай – хранени хора) на Търговеца на мазут.

Нямаме нищо против свободомислието и различията. Нито пък сме във възторг от сегашното централно ръководство. Само че: къде бяха тези борци за правда и за свобода преди 3 години, когато Търговецът на мазут и Отличник на пазарджишкия филиал с диплома 3,90, маститият български хирург, главен редактор на наръчник по редки синдроми в хирургията, основател и предводител на частното съсловно сдружение “Български лекар” ЕООД (няма нищо общо с в. “Български лекар”, разбира се – ние общуваме само с почтени хора) просрочи с цели 8 месеца втория си мандат и се инатеше до последно да свика редовен Отчетно-изборен Събор? И сега напират за Извънреден… Макар че след 5 месеца Отчетно-изборният Събор ще бъде свикан. Иначе ще задейства онзи Закон за допълнение към ЗСОЛЛДМ, който ние създадохме (вж в. “Български лекар”, бр. 9/2008), а д-р Тодор Кумчев внесе и прокара в НС – та най-после се отървахме от нафтаджия-председател на лекарите… Но позорът не е негов – а на тези, които го избраха и търпяха цели 6 години и 8 месеца да ги яха, да им продава прескъпи формуляри за отчитане пред НЗОК и ненужни книжки (по 10 лв бройката!!) за вписване на още по-ненужните “кредитни точки”. Безропотното лекарско съсловие се беше обърнало с гръб към нафтаджията, а той си правеше с него каквото си поиска…

Или както невинно казва онази непорочна мома-англичанка от вица, която била “изненадана” от джентълмена, минал отзаде й и възползвал се от заоблените й части: “Не ме интересува какво става зад гърба ми…”

Tags: , , , ,

Comments are closed.