3000 столични лекари не си плащат членския внос

Очакваше се! Как иначе да реагират столичните лекари, след като председателят на тяхната съсловна организация не им дава стриктен отчет за изразходването на задължително събирания им членски внос . освен като го бойкотират?! 

На колко болни колеги той е закупил лекарства?!

Колко млади колеги е пратил на научни конгреси?

Кого е защитил?

Какви изявления е направил? Колко интервюта е дал?

Каква заплата взема вече 12 години (6 като секретар и вече над 6 като председател), при това – без да я е обсъждал и без да е получил съгласие от висшия съсловен орган – Общото събрание?

И сега плаче за изпуснатия членски внос. И ще им го вземе накуп, със стара дата, като им натресе допълнително и още 50 лв “встъпителна вноска”, прокарана от него още когато беше секретар на СЛК.

И сега сигурно последен от всички в страната ще свика и проведе Отчетно-изборно Общо събрание – вероятно чак преди Коледа. Ами да – нали още няколко месеца ще трябва да взема тлъстата си заплата, срещу която не е свършил нищо полезно за столичните лекари. И ще си отиде сподирен от тяхното презрение и затрупан от мигновената им забрава.

Когато си чиновник, не можеш да искаш да те уважават.

Но и самите колеги, които досега чинно са си плащали членския внос, са си виновни. Защо нито веднъж не зададоха на г-н Председателя си горните въпроси, а като овчици му се оставиха да ги стриже?

Какво – обидихте ли се на сравнението? А как иначе да ви накараме да мислите и действате? 

Или, ще кажете: това е невъзможно начинание… Заспалите дълбок сън никой не може да събуди.

Е, ами тогава – плащайте си членския внос.

“Не сме народ, не сме народ…”, тихо проплакваше дядо Петко Славейков. Останалото го знаете, смирени плащачи. Лека ви нощ!

Tags: 

Comments are closed.