Зимен университет – Пампорово

Вечно обаятелният и неуморим д-р Емил Илиев отново – за 21-ви път! – организира поредния от своите наистина народни медицински университети, които провежда зиме в Пампорово и лете – в Банско.

В Програмата на Зимния медицински университет в Пампорово, който се открива на 2 декември, петък, от 9 ч в хотел “Мургавец”, влизат теми като:

“Профилактика и лечение на грип и грипоподобни заболявания с конвенционална и алтернативна медицина” (9,30 ч., с лектор проф. Хюсник Бояджиян). В 11,30 ч. пак той ще продължи лекториума си с важната тема “Коремната болка – диференциална диагноза и поведение”. Следобед от 15 ч. следват лекции като “Съвременни подходи при лечението на диабетната нефропатия”, “Хирургия на лицето”, “Нови терапевтични и хирургични възможности в лечението на глаукомата”.

Лекциите продължават и на следващия ден, 3 декември, събота, като сред най-интересните са: “Съвременни възможности на миниинвазивните методи в коремната хирургия” (12,30 ч., проф. Владо Димов), “Съдови заболявания” (14,30 ч., д-р Димитър Марков), “Микроваскуларна ангина – динамика и диагностичен алгоритъм” ( проф. Теменуга Донова). Пак тя ще закрие Зимния университет в 9 ч., неделя, 4 декември, със заключителната лекция “Резистентна хипертония – диагностично и терапевтично поведение”.

Tags: , , , ,

Comments are closed.