В рамките на “Чилови дни” – и фестивал на здравната и хумористична песен!

Чрез г-жа Сийка Касабова, кметски наместник

На вниманието на Кметското Наместничество, с. Славейно, Смолянско, Свещено място на българската медицина

Уважаеми славейновци,

Надявам се вече да сте придвижили предложението ми, което ви отправих още при откриване на табелата пред селото с надпис “Добре дошли в с. Славейно, Свещено място на българската медицина”/2005 г. и официално повторено на 16 юни в двора на Къщата-музей “Проф. К. Чилов” в рамките на XV юбилейни автентични “Чилови дни”, а именно: да представите съответните документи в Книгата “Гинес” за вписване там на с. Славейно като селище с най-много медици на глава от населението.

Предлагаме ви догодина заедно – с БЛС, БАН, Софийски Университет “Кл. Охридски”, Съюза на учените в България, Нац. Алианс “Живот за България”, Съюза на българските медицински специалисти и в. “Български лекар”, тържествено да отбележим 115-годишнината от рождението на Вашия именит земляк и колосален български лекар чл.-кор. проф. Констатин Чилов (1898-1955), в рамките на традиционните автентични XVI “Чилови дни” на 18 май, събота, като следващият ден, 19 май, неделя, в негова чест и памет да проведем и Първия Национален Фестивал на здравната и хумористична песен (защото смехът и доброто настроение водят до здраве; това неведнъж е подчертавал и самият проф. Чилов), с право на участие на изпълнители от цялата страна.

Именитата родопска певица Златина Узунова ще бъде председател на журито на Фестивала и ще го открие с химна на Родопите – “Рофинка болна й легнала”.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.