Афламил на Гедеон Рихтер – най-предписваното НСПВС

Унгарската фармацевтична фирма “Гедеон Рихтер” беше спонсорът на XV юбилеен Ден на българския лекар, който се проведе 4 дни по-рано от датата 19 октомври (тъй като тя през тази година се оказа в неделя).


Гедеон Рихтер отдавна е наложила у нас своите продукти: Кавинтон (№ 1 в България по продажби) – предписван за съдова протекция и профилактика на мозъчно-съдови инциденти; Диротон и Нормодипин, както и извънредно сполучливата комбинация между тях Диронорм (едни от най-сполучливите антихипертензивни препарати!); Мидокалм – единственият мускулен релаксант в България, който бързо повлиява болката и предотвратява хронифицирането й и др.

Доайенът на ревматолозите у нас проф. Йордан Шейтанов направи кратък обзор на остеоартрозната болест, като изтъкна, че тя се дължи на износването и деформацията на хрущяла и се изразява с болка в съответните стави, скованост (особено след обездвижване и ставане от сън), ограничени движения, крепитации.

Проф. Шейтанов представи пред столични колеги продукта на Гедеон Рихтер – Афламил, който е най-употребяваното и предпочитано от лекари и пациенти в света и у нас нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС). Афламил се предписва при болки от всякакво естество, но предимно при остеоартроза, от която страдат близо 2 млн българи и се диагностицира сред повечето над 65-годишни и сред почти всички над 75-годишни сънародници. Афламил се приема 2 пъти дневно по 1 табл. от 100 мгр (опаковките съдържат 20 табл.)

Афламил не само е най-ефективното НСПВС, но и причинява с 50% по-малко странични явления (предизвикване на стомашни язви и кръвоизливи) от останалите лекарства от същата група.
Благодарим на Гедеон Рихтер за неотклонното сътрудничество с в. “Български лекар” и неговите хиляди читатели.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.